Small logo Tot wel 50% korting
Small logo Vanaf 100,- gratis verzending binnen NL
Small logo 14 dagen ruilen en retourneren

TERCOO - DE EFFICIËNTE ROTERENDE STRALER

Verwijder moeiteloos roest, verf, lijm, gelcoats en meer!


• Bespaar tijd en geld in vergelijking met schuren en zandstralen
• Duurzaam en gaat lang mee
• Voor alle projecten , klein en groot

ONTDEK TERCOO of je nou een doe-het-zelver of professional bent, Tercoo biedt een eenvoudige en betaalbare oplossing als alternatief voor schuren en stralen.

BESTEL VANDAAG NOG uw Tercoo schijf of schijven en ervaar zelf hoe snel de pennen het oppervlak kaal halen

SNEL NAAR DE JUISTE INFOTERCOO SCHIJVEN HOE WERKT HET?

De schijf, gemaakt van natuurrubber en 12 hardmetalen pennen, "hameren" op het oppervlak en slaan verontreiniging en coating weg. Door de hamerende werking ontstaat geen warmte waardoor ook taaie coatings zoals teer, kitten, tectyl en lijmen gemakkelijk te verwijderen zijn. De schijven voor op een normale boormachine worden het meest gebruikt en de resultaten zijn elke keer weer verbluffend. De resultaten zijn vergelijkbaar met zandstralen (SA-kwaliteitsnormen 2 á 2,5).


WAAR KAN JE DE TERCOO SCHIJVEN VOOR GEBRUIKEN?

De Tercoo schijven zijn ooit ontwikkeld voor de Jachtbouw en Binnenvaart maar dat is natuurlijk niet de enige toepassing. Door de jaren heen hebben velen kennis gemaakt met de Tercoo schijven en zo zijn er ook vele toepassingen bij gekomen. Hieronder staan enkele voorbeelden per branche.

Carosserie: De Tercoo schijven zijn uitstekend in te zetten bij het behandelen van roestvorming van spatborden, deuren, draagbalken, lasnaden; ook verwijdert Tercoo moeiteloos tectyl, zoals in de wielkasten van oudere auto's. Het komt veel voor bij Mercedes-Benz, Volvo, Saab, Opel, Ford, Volkswagen, BMW, Audi, Porsche en Toyota.

Bouw: De Tercoo schijven zijn uitstekend geschikt voor het schoonmaken van beton waar chloorrubber- verbindingen gebruikt zijn. Daarnaast kan het i.c.m. met de enkel schijf ook gebruikt worden om voegen schoon te maken of weg te halen.

Industrie: Voor het schoonmaken van lasnaden worden de Tercoo schijven ook gebruikt. Zeer geschikt voor gebruik in kleine ruimten omdat er geen tot weinig vonken geproduceerd worden. Je ziet het stuk gereedschap dan ook steeds meer terug in verschillende werkplaatsen.

Scheepvaart: In de jacht- en scheepvaart is dit stuk gereedschap niet nieuw. Het verwijdert oude verflagen, oude antifouling, roest, teer en aangekoekte korsten van brak water. Met behulp van de Tercoo instelbare afstandhouder kun je ook gemakkelijk gelcoat van polyester verwijderen.

Offshore: Tercoo® is uitstekend gereedschap voor reparatie en/of onderhoud van offshore installaties waar gewerkt wordt met wateren/of dampdichte verflagen.
TERCOO SCHIJVEN WELKE ZIJN ER ALLEMAAL?

De schijf, gemaakt van natuurrubber en 12 hardmetalen pennen, "hameren" op het oppervlak en slaan verontreiniging en coating weg. Door de hamerende werking ontstaat geen warmte waardoor ook taaie coatings zoals teer, kitten, tectyl en lijmen gemakkelijk te verwijderen zijn. De schijven voor op een normale boormachine worden het meest gebruikt en de resultaten zijn elke keer weer verbluffend.


Tercoo Single Schijf

De single is perfect voor kleine oppervlakten die beschadigd zijn door vocht of roest. Denk bijvoorbeeld aan een vochtblaas onder de verf of een roestplek op een metalen oppervlak. Ook is de single perfect om in moeilijke hoeken te gebruiken. Je drukt de schijf in een hoek en de schijf blijft draaien in de vorm die het aanneemt.


Tercoo Double Schijf

De Tercoo Double-schijf is gemaakt voor grotere oppervlakken. Je kunt dan denken aan stalen platen, carrosserieën, kiel of dek van een schip. De dubbel schijf is ook een stuk sneller dan de enkele schijf en  is efficiënte oplossing voor het verwijderen van roest en verf.


Tercoo Triple Schijf

De Triple schijf is de snelste van de drie opties voor op een boormachine. De schijf is geschikt voor het verwijderen van roest, coating en andere materialen op grote oppervlakken zoals stalen constructies, trailers, containers, onderwaterschepen of dekken.Tercoo Multi-8 Schijf

De Tercoo Multi-8 schijven zijn voor semi- en professioneel gebruik. De 8 schijven werken 2,5x zo snel als de Triple. De Multi-8 schijven kun je alleen gebruiken op de FEIN-machine die hier speciaal voor is aangepast. De schijven zijn los te vervangen waardoor je bij veelvuldig gebruik snel de kapotte schijven kunt vervangen.

Technische specificaties
Diameter schijf: 26 mm +/- 0.8 mm Natuurrubber: 55-60 Shore A
Dikte schijf: 6.7 mm +/- 0.3 mm Hard metaal: Tungsten Carbide (WIDIA)
Opnamestift 8 mm

GEBRUIK EN PERSOONLIJKE BESCHERMING


Allereerst is het belangrijk om jezelf te beschermen. Allereerst is het belangrijk om jezelf te beschermen. De schijf draait op hoge toeren (tussen de 2500 en 3000) en slaat op het oppervlak om materiaal weg te nemen. Belangrijk om te dragen of aan te doen als je gaat beginnen:

- oude kleren of een werkoverall
- een veiligheidsbril
- een stofmasker
- werkhandschoenen
- e.v.t. oorkappen tegen het geluid.

Het gebruik van Tercoo schijven is eenvoudig. Er zijn 2 typen Tercoo schijven, een voor op de boormachine en een voor op de FEIN WPO 14-25 E. De uitleg voor de FEIN machine staat iets verder hieronder. De meest gebruikte variant is voor op een normale boormachine en monteer je eenvoudig. Je draait de boormachine los, zoals je ook doet bij het vervangen van een boor, en plaatst de Tercoo schijf. Draai de boormachine weer aan en zorg ervoor dat de schijf goed vast zit. Je kunt nu beginnen!

Zorg ervoor dat het toerental tussen de 2500 en 3000 toeren blijft en niet hoger dan 4000. Bij dit toerental is de hamerende werking het beste en slaan de pinnen niet over het oppervlak. Houdt de boormachine haaks op het te bewerken oppervlak. Zo heb je de meeste controle over de machine en werken de schijven het beste. Probeer opstaande randen zoveel mogelijk te vermijden. De levensduur van de schijven gaat hier sneller door achteruit.
TERCOO ACCESSOIRES

Naast de schijven en FEIN machine heeft TERCOO ook meerdere accesoires waardoor je het werk makkelijker en schoner kan maken of de schijven kan gebruiken om Gelcoats te verwijderen.


Afzuigkap

Deze afzuigkap heeft een aansluiting voor een stofzuiger of stofslang en heeft een diameter van 23mm. Zo kan het werkstof direct worden afgezogen tijdens het gebruik en houdt je je werkplek schoon.


Afstandshouder

De Tercoo afstandshouder is een ideale aanvulling op je Tercoo schijven. Met de afstandshouder kan je de hoogte instellen waarop de Tercoo schijven het oppervlak raken. Zo kun je ook gelcoats super snel verwijderen zonder te diep te gaan en het polyester te beschadigen. Daarnaast kun je de levensduur van de Tercoo schijven verlengen door de afstandshouder zo in te stellen dat er niet veel druk op de schijven wordt uitgeoefend. De stofafzuiging en de afstandshouder zijn ook samen te gebruiken.


Afzuigkap voor de FEIN

De afzuigkap voor de FEIN machine is gemaakt van staal en is bedoeld voor de grotere klussen. De afzuigkap monteer je op de FEIN machine en met de juiste afzuiging houdt je je werkplek zo goed als schoon. Ideaal voor projecten waarbij antifouling of veel los zittend roest van een oppervlak afgehaald dient te worden.
TERCOO FEIN MACHINE & MULTI-8 SCHIJF

De Fein WPO 14-25 E is in samenwerking met Tercoo speciaal aangepast voor de Multi-8 schijf en is een must voor de professional die de machine dagelijks gebruikt of verhuurd. Het gebruik van de Tercoo Multi-8 schijf versnelt het straalproces tot wel 2,5x ten opzichte van een Triple schijf. Hiermee win je erg veel tijd ten opzichte van schuren en je behaalt een resultaat wat hetzelfde is als bij een professionele straler of wat hier zeer dicht bij in de buurt komt.

De Fein WPO 14-25 E is een uiterst betrouwbare machine en de perfecte basis voor een Tercoo variant. De sterke mechanische aandrijving, lagers en motor met een hoog vermogen (1200W) maakt deze machine geschikt voor zware rondraaiende onderdelen zoals de Multi-8 schijf. Waarom niet normale slijptol of haakse slijper? Deze kunnen de centrifugerende krachten niet aan van de zware Multi-8 schijf en zouden binnen zeer afzienbare tijd stuk gaan.

De FEIN Tercoo machine heeft een instelbare snelheid tussen de 900 en 2500 toeren, waarmee het binnen het perfecte toerenbereik van de Tercoo valt. Dit toerental haal je nadat een geleidelijke start is ingezet. Hierdoor kun je rustig het oppervlak kan aanraken zonder dat de machine wild tekeer gaat. Naast de fijne motor heeft de FEIN Tercoo machine herstartvergrendeling, stofbeschermde kogellagers en zelfdovende koolborstels. De machine is dan ook hufterproof en velen bezitten de machines dan ook jaren en jaren.De FEIN WPO 14-25 E Tercoo Edition wordt geleverd met alle accesoires voor de machine om veilig te werken. De set bestaat uit het volgende:
- FEIN WPO 14-25 E 1200W
- Afstandsbeugel met handvat
- Beschermkap
- Multi-8 bewaarbox
- FEIN Oranje bewaarkoffer
SLB OFFICIEEL DISTRIBITEUR VAN TERCOO IN DE BENELUX

SLB was al jaren een officieel verkooppunt van Tercoo en nu ook officieel distribiteur! Met onze ruime ervaring, verkoopapparaat en kennis van oppervlakken en industrieën kunnen wij als verlengstuk van Tercoo de gebruikers ondersteunen en beleveren. Om snel aan de wensen, eisen em vraag van huidige en nieuwe klanten te kunnen voldoen, hebben wij een ruime voorraad van alle producten en kunnen wij op werkdagen de volgende dag uitleveren.

Wil je meer weten of de producten proberen? Bestel dan snel een schijf en ervaar het zelf!

Heb je na het lezen van dit stuk interesse gekregen in de wederverkoop van Tercoo? Neem dan contact met ons op via info@slb.nlEen van onderstaande schijven proberen?