Small logo Tot wel 50% korting
Small logo Vanaf 100,- gratis verzending binnen NL
Small logo 14 dagen ruilen en retourneren
ᗊ Toon filters


Wegwerp Spuitoveralls bij SLB

Voor klussen waarbij je afn en toe jezelf en je kleding wilt beschermen tegen verf en andere spuitmaterialen, zijn wegwerp spuitoveralls de ideale keuze. Of je nu professioneel bezig bent in de auto-industrie, in de schilders branche, met industriële spuittoepassingen of gewoon als doe-het-zelver, een wegwerp spuitoverall biedt de juiste bescherming. Spuit je af en toe? Bekijk dan snel het assortiment. Diverse maten, kwaliteiten en altijd scherp geprijsd.

Ben je onzeker over welk type wegwerp spuitoverall het meest geschikt is voor jouw klus? Raadpleeg dan de gids aan het einde van deze pagina voor tips en aanbevelingen. Kom je er toch uit? Dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen.


2 artikel(en)Een wegwerp overall, een goedkope maar goede oplossing

Bij het werken met verf, chemicaliën of andere spuitmaterialen is het belangrijk om jezelf en je kleding te beschermen. Dit zorgt ervoor dat gevaarlijke stoffen niet in contact komen met de huid en kleding, en het beschermt ook tegen spatten, druppels en nevels van diverse stoffen. Wegwerp spuitoveralls zijn dan ook handig voor allerlei uiteenlopende klussen.

Soorten opties bij wegwerp Spuitoveralls

wegwerp spuitoveralls worden meestal gemaakt van materialen die lichtgewicht, ademend en toch beschermend zijn. Omdat ze voor eenmalig gebruik zijn, moeten ze ook kosteneffectief zijn. Er zijn veel verschillende wegwerp overalls verkrijgbaar en dit heeft te maken met de kwaliteit, opties en materialen. Hieronder staan een aantal veel voorkomende materialen en opties.

Materiaal

Non-woven Polypropyleen:
Dit lichtgewicht, ademende materiaal (lijkend op papier wordt het meest gebruikt voor wegwerp spuitoveralls. Het biedt een basisbescherming tegen spuitnevels, stof en vuil. Veruit het meest kosteneffectief. Spuit je vaker? Dan kun je het beste kiezen voor een echte spuitoverall.

Non-woven

Tyvek
Tyvek (een merk van DuPont): Een materiaal wat ook voor wegwerp spuitoveralls gebruikt wordt. Tyvek biedt een goede bescherming tegen chemische spatten en stof. Ondanks zijn sterkte is het een relatief licht materiaal. Goede Tyvek overalls zijn vrij prijzig en de kans is groot dat je dan beter een keuze kunt maken voor een echte spuitoverall.

Non-woven

Andere opties

Algemene kwaliteit:
De betere wegwerp overalls hebben een iets dikkere stof, zijn op maat te kopen, hebben een stevige rits en ook elastische band aan de pols, enkel en taille zitten. Dit voorkomt ook de grootste ergernissen bij spuiters: Met je schoen door de broek heen scheuren, dat de rits scheurt aan de zijkant bij dichtritsen, veel te groot en loze stof dat wappert en zeer warm tijdens het dragen. Over het algemeen zijn de beste merken in de markt: Pelatec, 3M, Colad, Finixa en Tyvek.

One-size-fitts-all
Veel goedkope overalls zijn One-size-fits-all en erg groot. Ze worden in grote getallen geproduceerd en zijn goedkoper dan de wegwerp overalls met maten. Ook kwalitatief zijn dit soort overalls veel minder goed en scheuren zeer snel.

Kleuren
De wegwerp spuitoveralls zijn over het algemeen verkrijgbaar in het wit en soms ook in het blauw of zwart. Op wit zie je stof en spuitnevel zeer goed wat kan helpen bij werkzaamheden.

Ademend vermogen
Er zijn speciale wegwerp overalls met een extra goed ademend vermogen. Deze overalls hebben bijv. op de rug, onder de oksels, tussen de benen en armen speciale materialen zitten die extra goed beluchten of ademen. Dit zijn zeer prettige overalls als je het snel warmt hebt.

Antistatisch: Normale spuitoveralls hebben meestal een antistatische stof of behandeling gehad terwijl bij wegwerp overalls dit niet standaard is. Let hier dus goed op als je een overall koopt. De betere en professionele spuitoveralls zijn meestal antistatisch.


Officieel distributeur van Pelatec wegwerp overalls.

Pelatec - Safety products produceert al sinds 1998 werkkleding en spuitoveralls voor bedrijven in meer dan 50 landen. Zo komen spuitoveralls van veel bekende merken weg bij Pelatec en zijn ze de nummer 1 op het gebied van spuitoveralls in de wereld. Met alleen kwalitatieve producten en een groot assortiment zit er voor elke spuiter een spuitoverall tussen die perfect past.

Maatvoering:

De maatvoering van een spuitoverall is belangrijk om je goed te kunnen bewegen tijdens je werkzaamheden. Per merk verschilt de maatvoering en ook elk lichaam is anders. Onderstaande tabel geeft je wel een goede indicatie over de maat die bij jou past.

Maat Confectiemaat Borstomvang (in cm) Taille (in cm)
XS 44 86 – 89 76
S 46 90 – 93 80
M 48 94 – 97 84
M/L 50 98 – 101 88
L 52 102 – 106 92
XL 54 107 – 109 98
XXL 56 110 – 113 104
3XL 58 114 – 117 110
4XL 60 118 – 121 116